Бен Кингсли

Снимка на Бен Кингсли (photo Ben Kingsley)

Ben Kingsley

  • Дата на раждане: 31.12.1943 г.
  • Възраст: 73 г.
  • Място на раждане: Scarborough, Йоркшир, Канада
  • Националност: Великобритания Страница:

Биография

На големия екран Бен Кингсли се появи през 1972 г. в детективе «Страхът отваря вратите», но звездното за актьора, станал легендарен филм на Ричард Атънбъро «Ганди», в който главната роля му донесе «Оскар».

Кришна Бънджи, по-известен под името Бен Кингсли, роден в Англия, в Снейтоне (Северен Йоркшир). Кингсли започва своята сценическую кариера в Кралския Шекспировском театър, след това в труппах Кралския придворен и Националния театър. Освен шекспир роли на сметката си роли в пиеси на Питър Брук. На големия екран Бен Кингсли се появи през 1972 г. в детективе «Страхът отваря вратите», но звездното за актьора, станал легендарен филм на Ричард Атънбъро «Ганди», в който главната роля му донесе «Оскар». В следващите години Бен Кингсли много е заснет по телевизията, както и филми само прибавляли си популярност. Нов успех на актьора се превърна в блестящото изпълнение на една от главните роли във филма на Стивън Спилбърг «Списъкът на Шиндлер».

АФильмография

*2009 Эшклифф /Shutter Island/

*2008 noah’s Ark: The New Beginning

*2008 Number 13

*2008 Торч /Wackness/

*2008 Секс-Гуру /Love Guru/

*2008 Элеги

аз /Elegy/

*2008 Fifty Dead Men Walking

*2007 Транссибирский експрес /Transsiberian/

*2007 Последният легион /Last Legion/

*2007 Убий ме /You Kill Me/

*2007 Корпорация война /War, Inc./

*2007 Десетте божи заповеди /Ten Commandments/

*2006 Гамбит /Gambit/

*2005 Щастливо число Слевина /Lucky Number Slevin/

*2005 Бладрейн /BloodRayne/

*2005 И избухна гръм /Sound of Thunder/

*2005 Г. Оливър Туист /Oliver Twist/

*2005 Г-Жа Харис /Mrs. Harris/

*2004 Агенти на буря /Светкавици/

*2004 Ловец на убийци /Suspect Zero/

*2003 Къща от пясък и мъгла /House of Sand and Fog/

*2002 Безсмъртен /Tuck Everlasting/

*2001 Искусственнный на ума /Artificial Intelligence: AI/

*2001 Ане Франк /Anne Frank: The Whole Story/

*2001 Триумф на любовта /Triumph of Love/

*2000 Секси създание /Sexy Beast/

*2000 Къща с пъзели /Spooky House/

*2000 Правила борба /Rules of Engagement/

*2000-коя планета? /What Planet Are You From?/

*1999 Повече, отколкото на сила /Force More Powerful/

*1999 Фатални изстрела /Parting Кадри/

*1999 Изповед /Confession/

*1999 Алиса в страната на чудесата /Alice in Wonderland/

*1998 Суини Тод /Tale of Суини Тод/

*1998 Престъпление и наказание /Crime and Punishment/

*1997 Близнак /Assignment/

*1997 феите — шегите са в лошо състояние /Photographing Fairies/

*1997 Оръжия за масово унищожение /Weapons of Mass Distraction/

*1996 Моисей /Моисей/

*1996 Дванайсета нощ /Twelfth Night: Or What You Will/

*1995 Йосиф /Joseph/

*1995 Човек /Species/

*1994 Смърт и момиче /Death and the Maiden/

*1993 Избор от игри /Searching for Bobby Fischer/

*1993 г. Списъкът на Шиндлер /Schindler’s List/

*1993 Дейв /Dave/

*1992 Тихушники /Sneakers/

*1992 Специален агент на Фреди /Freddie as F. R. O. 7/

*1991 Безкрайна Война /War That Never Ends/

*1991 Бъгси /Бъгси/

*1991 нужда от любов /Amore necessario, L’/

*1990 Пета маймуна /Quinto на Mariana, O/

*1990 Деца /Children/

*1990 Жестока живот /Vita scellerata, Una/

*1990 Ромео и Жулиета » /Romeo-Juliet/

*1990 Lenin: The Train

*1989 Поток /Slipstream/

*1988 Без единна улики /Without a Clue/

*1988 Остров Паскали /Pascali’s Island/

*1988 Тайните на Сахара /The Secret of the Sahara/

*1988 свидетелство /Testimony/

*1987 Морис /Maurice/

*1986 stanley’s Vision

*1985 Харема /Harem/

*1985 Ruska Marner: The Уивър of Raveloe

*1985 Дневник Костенурка /Turtle Дневник/

*1984 Камила /Camille/

*1983 Предателство /Betrayal/

*1982 Merry Wives of Windsor

*1982 Ганди /Gandhi/

*1982 Kean

*1976 «Dickens of London»

*1975 Запомни ме /Remember Me/

*1975 Impeccable Elopement

*1975 Artisan

*1975 Beata Beatrix

*1975 Братство /Brotherhood/

*1974 Antony and Cleopatra

*1973 Barbara of the House of Grebe

*1973 Провал /Misfortune/

*1972 Страх — това е ключ /Fear Is the Key/