Eileen Хекарт

Снимка Eileen Хекарт (photo Eileen Heckart)

Eileen Heckart

  • Дата на раждане: 29.03.1919 г.
  • Възраст: 82 г.
  • Място на раждане: Кълъмбъс, Охайо, САЩ
  • Дата на смърт: 31.12.2001 г.
  • Националност: САЩ

Биография

Американска актриса, носителка на награда «Оскар» за «най-Добра поддържаща женска роля» (1972).

Анна Eileen Хекарт е родена в Кълъмбъс в шате Охайо в ирландско семейство. Там тя завършва Госудасртвенный Университета на Охайо по курса на изпълнител на драма. Кариерата си на Бродуей тя започва като асистент режисьор и каскадьор двойно в постановка на «Гласът на костенурки» в 1943 година.

След това последва поредица от пиеси на бродуей, а по-късно на работа нателевидении и в киното. През 1972 г. тя получи наградата «Оскар» за «най-Добра поддържаща женска роля» във филма «свободни Пеперуди».

През 1944 г. Eileen се омъжва за Джон Харисън Януи Мл., с когото живя до смъртта му през 1997 година. Eileen Хекарт умира от рак в дома си в Норволке, щата Кънектикът, на възраст 82 години.

Фильмография

1996 — Клуб първите жени — Катрин МакДугган

1986 — Проход разбити сърца — Мери

1986 — Вземете Ден — Жена на погребението на

1979 — в Размер на джина — Розмарин (ТЕЛЕВИЗИЯ)

1978 — Внезапна любов — г-жа Мэллой (ТЕЛЕВИЗИЯ)

1976 — Изгорени предложения — Рози Олардайз

1975 — Скритото място — Кати

1972 — свободни Пеперуди — г-жа Бейкер1968 — С дама така не се обръщат — г-жа Браммел

1967 — Нагоре по стълбата, която води надолу — Хенриетта Пасторфилд

1960 — Чертовка в розов чорапогащник — г-жа Лоното на Хэттавэй

1958 — Горещия сезон — Приятелка на Алма

1957 — Лошо потомство — Хортенс Дейджел

1956 г. — Автобусна спирка — Вяра

1956 — Някой там горе ме обича — Ма Барбелла